Trygga leveranser
99 kr i frakt – Fri retur
Säker betalning via Klarna

Hur många ljuspunkter har du i ditt rum?

Här har vi använt....

2 ljuspunkter
7 ljuspunkter
2 ljuspunkter
7 ljuspunkter

Addera fler ljuspunkter för att skapa stämning

 

Belysningen är viktig för att skapa känsla i ett rum. Med ljus skapar vi variationer. Ett tips är att tänka på att ju fler ljuspunkter man har, desto lättare är det att anpassa ljuset. Istället för några få starka lampor, skapar man stämning och variation med olika typer av armaturer.
Genom att tänka på placering i olika delar av rummet och att använda sig av olika höjder, kan man på ett enkelt sätt skapa en mysigare miljö.

Artiklar som är med i filmen

ALLMÄNBELYSNING

 

Allmän belysning, även kallad omgivande belysning, ger ett område med övergripande, ospecifik belysning och som utstrålar en behaglig ljusstyrka.

Allmän belysning gör att man kan använda och se ett utrymme enligt dess funktion. Perfekt när man ska städa rummet till exempel.

Nedan ser du exempel på allmänbelysning:

STÄMNINGSBELYSNING

 

Stämningsbelysning syftar till att skapa en specifik atmosfär eller känsla i rummet. Använd gärna flera mindre lampor som sprider ett diffust ljus på olika platser i rummet.

Förutom det behagliga ljus dessa lampor ger är det även en möjlighet att enkelt variera och sätta en personlig prägel på din inredning.

Nedan ser du exempel på olika former av stämningsbelysning:

RIKTAD BELYSNING

 

Funktionsbelysning även kallad punktbelysning eller arbetsbelysning är koncentrerat ljus mot ett begränsat område som underlättar vid olika sysslor eller arbetsmoment, till exempel när du lagar mat, syr, läser eller arbetar.

Nedan ser du några exempel på riktad belysning: