“War Välkommen kära Du,
till Carl Larson och hans Fru!”

Carl Larsson är en av de mest berömda svenska konstnärerna och kanske den
mest folkkäre. Vi är stolta över att få vara en del av detta kulturarv och få förmedla
hans konst på vårt egna lilla vis.

Carl Larsson
& hans fru Karin

Det var i konstnärskollektivet i Grez-sur-Loigne som
de träffades, blev förälskade och gifte sig. De bodde tillsammans i Paris i några år, men det var på Lilla Hyttnäs i Sundborn de hittade sitt hem.

Tillsammans skapade ett liv som fylldes med barn, konst, en blommande trädgård och en inredningsstil som inspirerat många. Allt detta och mycket mer skildras i Carls älskade akvareller och har nästan blivit synonymt med bilden av Sverige.

Carl Larsson
by PR Home

 I denna kollektion hittar du lampskärmar med motiv från målningar som skildrar Carl och Karins familjeliv, ett mönster från ett försättsblad till boken “De mina” som visar en annan sida av vår folkkäre konstnär. Lampor inspirerade av Lilla Hyttnäs blommade trädgård och unika inredningsstil. Helt enkelt en tidlös kollektion med många vackra ting som reflekterar deras hem, liv och konst. 

 

Hoppas du kommer älska denna kollektion lika
mycket som vi. 

 

Lilla Hyttnäs 

Lilla Hyttnäs som var en stuga som Carl och Karin fick av Karins far, blev deras gemensamma konstprojekt där deras konstnärliga talanger fick utlopp i en mycket personlig arkitektur och färgsättning. Den djärva inredningen, de moderna textilierna och de rustika möblerna designades av Karin själv och mycket av hemmet fångades i flera av Carl Larssons målningar. 

Huset ser fortfarande ut som på Carls och Karins tid och den som besöker Lilla Hyttnäs idag kan nästan höra de vilda barnskratten och känna doften av målarfärg.

Vilken blir din favorit?