Inred med rotting och andra naturmaterial

Att inreda med naturliga och hållbara alternativ har länge varit populärt och det är en trend som är här för att stanna. Vi är mer medvetna än någonsin om vad vi tar in i våra hem och många vill inreda med hållbara material som håller över en lång tid. Låt dig inspireras av våra lampor i naturmaterial och dess olika ursprung.

Bidrar med en ombonad känsla

Rotting och andra naturmaterial bidrar med en härlig och ombonad känsla i ditt hem och mjukar upp intrycket i rummet. Det är lätt att kombinera materialen med andra inredningsstilar, material och färger och därmed är det ett tacksamt och hållbart alternativ i ditt hem. En lampskärm i rotting bidrar med vackra ljusspel på dina väggar och möbler – vilket vi tycker är otroligt mysigt och ombonande.

Vår leverantör

Vår leverantör och organisationen Arte Cebuana är måna om att skörda och producera hållbara material som inte bidrar till utrotning eller någon negativ påverkan på vår planet. De ser till att familjerna i de olika länderna kan fortsätta med sina lantbruk och sitt hantverk, samt att de kan jobba för en skälig lön under sunda arbetsförhållanden. En del av intäkterna av den totala försäljningen går tillbaka till familjerna och möjliggör att de kan låta sina barn gå i skolan.

 • Naturmaterialet Rattan

  Materialet Rattan kommer från ett palmträd som växer i de tropiska delarna av Afrika, Asien och Australien och görs till möbler, lampskärmar, dekorationer och olika typer av byggmaterial. Materialet växer på samma sätt som en vinranka och är ett otroligt snabbväxande och ett starkt material. Det vill gärna ha skydd av andra träd för att trivas som bäst – vilket gör att träden även skyddas från att tas ner.
 • Naturmaterialet Raffiablad

  Raffia är en typ av palmträd med mjuka och hållbara blad och är smidiga att fläta samman till olika produkter som tex korgar, mattor och lampskärmar.
 • Naturmaterialet Lampakanay

  Lampakanay (Typha Orientalis) är ett förnybart material som växer på låga höjder och våta grunda platser i Mindanao i södra Filipinerna. Det är ett hållbart material som är perfekt för bland annat flätning och används för tillverkning av korgar, mattor, lampskärmar och väskor. De flätas för hand av familjer som lever på att odla och skörda materialet.
 • Konstrotting

  Konstrotting är egentligen ett samlingsnamn för material som liknar de naturliga korgmaterialet. Ofta gjort på konstfiber eller i färgad pvc och är därför mycket slitstarkt och väderbeständigt. Den stora fördelen med just konstrotting är att det är väldigt tåligt och lätt att sköta om, bara att torka av med varmt vatten.