MUMIN BY PR HOME

Mumintrollet & hans vänner 

Muminfamiljen bor i det största huset i den idylliska och fridfulla Mumindalen. Det är en bekymmerslös familj bestående av vita och runda troll med stora nosar. I spännande och roliga berättelser får vi följa med familjen och deras vänner på olika äventyr, upptåg och resor genom den vackra dalen. Vi har valt att fånga några av dessa äventyr i en underbar kollektion.

 

“Jag vill att din första resa ska vara med mig. Jag vill visa dig städer och landskap
och lära dig att se på ett nytt sätt och våga klara dig på platser som du inte kan utantill”

Tove Jansson,  från boken Dockskåpet och andra berättelser.

MUMIN BY PR HOME


Mumin by PR Home

Vi vill presentera våra vänner Mumintrollen och samarbetet med Tove Janssons sagolika värld. Vi är stolta över att få ge liv åt karaktären från Mumindalen genom vår belysning och erbjuda illustrationer från deras äventyr i en ny kontext.

Mumindalens skapare

Tove Jansson är en av de mest kända Finska konstnärerna genom tiderna. Toves värdefulla livsverk kommer fram i många olika former, så väl som författare, konstnär och serietecknare. Mest känd som skaparen av våra vänner Mumintrollen. Berättelserna om Mumin har publicerats som romaner, bilderböcker, serier och har översatts till ungefär 50 olika språk. 

Tove skrev förutom sina Mumin-böcker 12 andra romaner och noveller. Tove har prisats som en författare som skickligt kombinerade och använde sig av olika litteraturriktningar som prosa, sagor, fantasy, äventyr, memoarer såväl som dramatiska berättelser. 

Berättelser från Mumindalen

Motiven är inspirerande och hämtade från noveller om Mumin och hans vänner. Bland annat Pappan och havet, Farlig midsommar och Kometen kommer. I vår kollektion hittar du lampskärmar, taklampa och lampfötter.

Hoppas du kommer gilla dem lika mycket som vi!