VÄLJ RÄTT LJUSKÄLLA

Hur vet man vilken ljuskälla man behöver?
Det kan vara svårt att veta vilken ljuskälla man ska välja och vilken typ av ljus de avger. Här presenterar vi våra serier med ljuskällor och dess rekommendationsområden.

SHINE – STARKASTE ALTERNATIVET

 

Som namnet avslöjar finns dessa ljuskällor i starka alternativ med ett högre kelvintal på 2700K. Detta är en direkt ersättare till den traditionella glödlampan i motsvarande 25, 40 och 60W. Välj 2700K som allmänljus och som riktad belysning i t.ex. en läslampa för större kontraster.

FUTURE – MODERN TEKNIK MED ETT KLASSISKT UTTRYCK

Vår populära serie Future LED. Med diod och plexiglastub fås känslan av den traditionella glödtråden och ger ett fint vitt sken. Med denna teknik blir dessa ljuskällor mycket prisvärda.

ELECT – DEKORATIV

Ett varmt sken är att föredra när armaturen har synliga ljuskällor och när man är ute efter en mysig stämning. Vår serie Elect LED Filament finns med klart och amber färgat glas beroende på preferens. Ljuskällans ljus kommer från flera långa filament stavar som efterliknar den traditionella lyktlampan. Välj mellan raka stavar som är snedställda för gedignare intryck eller en spiralformad ”soft” filament för en rundare look.

PERFECT – PERFEKT TILL DET MESTA

De flesta lampor på marknaden ligger antingen på ett kelvin tal på 2000-2200K (varmvitt med betoning på varm) eller på 2700-3000K (varmvitt med betoning på vitt). Vissa tycker att 2000K är för varmt medan andra tycker att 2700K är för vitt. Med vår serie Perfect LED i opalglas gör vi den perfekta avvägningen mellan varm och vitt, perfekt balanserat för de nordiska hemmen. Det opalfärgade glaset har stora fördelar när ljuskällan skall sitta bakom en lampskärm. Ljuset får en större spridning vilket gör att skuggorna från lampskärmens ställning minimeras.